Seria publikacji dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną. Zawarto tu informacje na temat produktów spożywczych, składników odżywczych i ich znaczenia dla człowieka, a także związane z obróbką wstępną i cieplną warzyw, owoców, mięsa, drobiu i ryb. Tematyka: warzywa i owoce, mleko i produkty mleczne, jaja, mąka i kasza, mięso, drób i ryby, tłuszcze, czynności kulinarne krok po kroku.
Szczegóły
Tytuł: Pewny Start Aktywni zawodowo ABC pracy w kuchni Materiał edukacyjnyAutor: Joanna Hryń, Krystyna Rapiej
Wydawnictwo: Szkolne PWN
Seria: Pewny Start
ISBN: 9788326233128
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 140
Format: 20.5x28.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.53 kg