Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Prószyński i S-ka

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 19.5x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
53,00 PLN
Nasza cena
38,85 PLN
Oszczędzasz 27%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Przepisy, techniki i… drogi na skróty.

Obejmująca prawie sto przepisów na różnego rodzaju wypieki księga to dzieło piekarza-amatora Martina Johanssona, który na chlebie zjadł zęby - dosłownie! Twarde, miękkie, krótsze, dłuższe, jasne, ciemne, kwaśne, słodkie… i do tego łatwe w przygotowaniu, bo praktyczne rady autora pokazują, że piec można jednocześnie smacznie i prosto. A wszystko to opatrzone pięknymi ilustracjami, które zachwycą zarówno sezonowego entuzjastę, jak i starego wyjadacza.

Pieczenie chleba to zjawisko skomplikowane i wielowymiarowe. Można postrzegać je jako coś, co trzeba zaplanować z wyprzedzeniem i na co należy zarezerwować sobie czas, jak na przykład na partyjkę golfa czy wieczorne zajęcia z hiszpańskiego. Z drugiej strony możemy traktować je jak zwykłą część codziennego życia - coś, co robimy zawsze, ale po trochu.

cytat z książki

Martin Johansson to pochodzący ze Szwecji pasjonat chleba i innych wypieków. Jego dotychczasowe książki kucharskie okazały się bestsellerami. Swoje przepisy przez lata publikował również na blogu "Pain de Martin". Obecnie pracuje jako nauczyciel, a wolny czas poświęca na pieczenie i tworzenie kolejnych wspaniałych receptur, które zachęcają piekarzy-amatorów do przygotowania ciasta i nastawienia piekarnika.


Szczegóły

Tytuł: Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem
Autor: Martin Johansson
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
ISBN: 9788382343168
Tytuł oryginału: Bröd, bröd, bröd
Tłumacz: Kowalczyk Jakub
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 256
Format: 19.5x25.0cm
Oprawa: Twarda

Recenzje