Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym kształcie – to spełnienie marzeń wielbicieli węglowodanów. W swojej pierwszej książce Mateo podpowiada, jak zrobić makaron własnoręcznie. Znajdziesz tu przepisy na klasyczne ciasto jajeczne oraz jego wegańskie odpowiedniki, a także wskazówki, jak przygotować makaron o rozmaitych kolorach, uzyskiwanych z naturalnych składników, i formach – od płatów do lasagne przez pappardelle i tagliatelle aż po ravioli, tortellini i inne makaronowe pierożki. To także 40 pomysłów na pyszne sosy i kolacje, w trakcie których zachwycisz gości delikatnym, ręcznie robionym makaronem. Przepisom towarzyszą piękne zdjęcia i jasne instrukcje. Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z makaronem, czy jesteś pasjonatem z doświadczeniem, wsłuchaj się w rady mistrza i przygotuj z nim własne makaronowe dzieła sztuki!
Szczegóły
Tytuł: PastamanAutor: Mateo Zielonka
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328090460
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 160
Format: 17.5x22.5cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Bezpieczeństwo i ryzyko w skale i lodzie Tom 2
Sklep Podróżnika
Bezpieczeństwo i ryzyko w skale i lodzie. Tom 1
Sklep Podróżnika
Dziewczyna, kobieta, inna
Poznańskie
Wypalenie
Czarna Owca
Inteligencja erotyczna
Znak Literanova
Demencja
Podróż do nieznanych światów
Podróż do nieznanych światów
Copernicus Center Press