"Apetyt na Meksyk" to prosta droga do poznania meksykańskiej kuchni i delektowania się jej niezwykłymi smakami.
55 przepisów na pyszne meksykańskie dania na każdą okazję. Przed nami kulinarna podróż, w czasie której Magdalena Keller-Bigda, autorka bloga apetycznie-klasycznie.pl mieszkająca przez ponad dwa lata w Meksyku, odkrywa prawdziwe meksykańskie potrawy, zarówno te tradycyjne, jak też nowoczesne.
W książce znajdziemy przepisy na potrawy podawane w eleganckich restauracjach, a także te ze zwykłych barów, przydrożnych stoisk, czy przyrządzane w meksykańskich domach. Oprócz przepisów poznamy ciekawostki kulinarne oraz wybrane meksykańskie warzywa i owoce popularne w Meksyku, a nieznane w Polsce. To kuchnia niezwykle urozmaicona, kolorowa, aromatyczna i zaskakująca, która dostarcza niezapomnianych wrażeń.
Szczegóły
Tytuł: Apetyt na MeksykAutor: Magdalena Keller-Bigda
Wydawnictwo: Psychoskok
ISBN: 9788381198813
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 154
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.57 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tresowany mężczyzna
Vis-a-Vis Etiuda
William. Tom 3
Wielka Litera
Ameryka. Ziemia kolorowych pustyń
Bernardinum
Człowiek, który kochał psy
Noir Sur Blanc
Polacy w Chicago
Muzeum Historii Polski w Warszawie
Ruchome cele
Wielka Litera