Góry Olbrzymie, gdyż taką właśnie nazwę nosiły Karkonosze i Góry Izerskie do początków XIX wieku traktowane jako jedno pasmo.mają w sobie coś z bigosu. Wszystko jest w nich wymieszane: wpływy gospodarcze, kulturowe i polityczne-diś po śląskiej stronie polskie, a niegdyś czeskie, piastowskie, znowu czeskie, austriackie, pruskie i niemieckie. Odzwieciedleniem ich poplątanych dziejów jest regionalna kuchnia legendarnego władcy tej krainy-Ducha Gór.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia Ducha Gór czyli smaki KarkonoszyAutor: Piotr Gryszel, Emul Mendyk, Przemysław Wiater
Wydawnictwo: Antyk
ISBN: 9788366458512
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 320
Format: 17 x 20.5 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.67 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
750 tradycyjnych polskich potraw
Multico
Łódzka kuchnia regionalna
Księży Młyn
Kuchnia polska. Potrawy regionalne w.2017
Świat Książki
Polskie kulinaria
Libron