Elżbieta Klecha jest pasjonatką wypieków i gotowania. Od wczesnego dzieciństwa asystowała swojej mamie podczas przygotowywania potraw. Szczególnie ujęło ją szykowanie dań na duże rodzinne imprezy. Atmosfera tych przygotowań miała znaczny wpływ na późniejsze jej dokonania. Pochodzi z dużej rodziny górali czadeckich, gdzie tradycje są ważne, a przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Prywatnie żona i mama piątki dzieci. Wraz z rodziną prowadzi małe gospodarstwo rolne, które jest miejscem pracy i wypoczynku. W wolnym czasie maluje obrazy. Trzeba się nieźle natrudzić, by spróbować bigosu czy przepysznych ciast pani Eli na dożynkach, bo tak szybko znikają. Kto raz ich spróbował, ten będzie o nie walczyć na każdej imprezie. Jej dania są wyjątkowe i smaczne, to swoista przeplatanka tradycyjnych potraw z różnych regionów Polski. Swoje przepisy udostępnia w lokalnej prasie. Część z nich znalazła się w tej książce, resztę można znaleźć na Facebooku na grupie kulinarnej "Ela z kuchnią".
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Poligraf sp. z o.o.
Młyńska 38
55-093 Brzezia Łąka (Polska)
tel: 713153913
email: bok@wydawnictwopoligraf.pl
Szczegóły
Tytuł: Pyszne smaki tradycjiAutor: Elżbieta Klecha
Wydawnictwo: Poligraf
ISBN: 9788381596084
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 136
Format: 14.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Gra - Pucio. Pierwsze Zabawy
Nasza Księgarnia