Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku

RM

  • Rok wydania: 2022
  • Format: 16x23 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-04)
Sugerowana cena
44,99 PLN
Nasza cena
36,23 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 29,02 zł



Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.
Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.
W książce znajdziesz informacje o:
– korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.

Szczegóły

Tytuł: Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku
Autor: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381511636
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 248
Format: 16x23 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.52 kg

Recenzje