Na kartkach Jerozolimy Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej.
Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów.
Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W Jerozolimie połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.
Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów.
Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W Jerozolimie połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.
Producent:
Wydawnictwo Dwie Siostry Sp. z o.o.
Al. 3 Maja 2/183
00-391 Warszawa (Polska)
tel: (+48) 22 115 44 10
email: kontakt@wydawnictwodwiesiostry.pl
Szczegóły
Tytuł: Jerozolima. Książka kucharskaAutor: Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi
Wydawnictwo: Filo
ISBN: 9788362903689
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 320
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Państwo
Vis-a-Vis Etiuda
Warszawa da się zjeść
Skarpa Warszawska
Pan raczy żartować panie Feynman! Przypadki ciekawego człowieka
Znak Literanova
Droga donikąd
Kontra
Kontra w.2022
Kontra