Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość.Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia. Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie.
W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania. Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu. Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi. Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon... I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!
,,Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju". - Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse
,,Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty". - ,,Los Angeles Times"
,,Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni?. - Christine Muhlke" ,,The New York Times"
,,Szczera, poetycka... Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni". - Tara Duggan, ,,San Francisco Chronicle"
,,Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania? 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami". - ,,Booklist"
,,Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania". - ,,Publishers Weekly"
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość.Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia. Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie.
W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania. Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu. Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi. Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon... I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!
,,Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju". - Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse
,,Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty". - ,,Los Angeles Times"
,,Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni?. - Christine Muhlke" ,,The New York Times"
,,Szczera, poetycka... Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni". - Tara Duggan, ,,San Francisco Chronicle"
,,Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania? 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami". - ,,Booklist"
,,Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania". - ,,Publishers Weekly"
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
ul. Kościuszki 37
30-105 Kraków (Polska)
tel: 12 61 99 500
email: sekretariat@znak.com.pl
Szczegóły
Tytuł: Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smakiAutor: Sonoko Sakai
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
Kod paskowy: 9788324085644
ISBN: 978-83-240-8564-4
Tłumacz: Skowron Monika
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 304
Format: 20.5 x 25.0 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Draftozaur
Wiek: 8+
Wiek: 8+
Nasza Księgarnia
Korea. Nie tylko kimchi
Prószyński i S-ka
Dzieci gotują słodkości
Demart
Pachinko
Czarna Owca
Co lubią uczucia?
Dwie Siostry
Mediterranea. Kuchnia słońca. Przepisy śródziemnomorskie
Wielka Litera