Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

Znak Koncept

  • Rok wydania: 2022
  • Format: 16.5 x 23.4 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
56,99 PLN
Nasza cena
49,06 PLN
Oszczędzasz 14%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 41,91 zł



Zostań hodowcą bąbelków!

Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu.

Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowało dłuższą przydatność do spożycia, ale też zapewniało zupełnie nowe doznania smakowe. W Rosji powstał kefir, amazake sprezentowali nam Japończycy, lassi dotarło do nas z Indii, a miód pitny z Afryki.

Przygotowane w domu kefiry, kombucza lub cydry nie tylko świetnie smakują, ale też pozytywnie wpływają na zdrowie. Ich picie odżywia mikrobiotę jelitową, a nie od dziś wiadomo, że jelita to nasz drugi mózg. Nie musisz łykać tabletek, żeby dostarczyć probiotyków swojemu organizmowi – wystarczy zdrowa dieta i kilka łyków fermentowanych napojów każdego dnia.

Tajniki dzikiej fermentacji poznasz dzięki Ninie i Sebastianowi, którzy w 2015 roku otworzyli na południu Francji browar Lökki. Produkują w nim ekologiczne i zdrowe napoje fermentowane. Teraz dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z tobą.

To prostsze, niż myślisz!


Szczegóły

Tytuł: Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata
Autor: Lökki
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324082957
Tłumacz: Nowakowska Justyna
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 160
Format: 16.5 x 23.4 cm
Oprawa: Twarda

Recenzje