Domowe kiszonki
(Wyd. II)

RM

  • Rok wydania: 2022
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,99 PLN
Nasza cena
40,25 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe – bogate w witaminy (zwłaszcza C, A i E), składniki mineralne i probiotyki, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności – naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na… zamknięcie lata w słoiku.

W książce znajdziesz sprawdzone przepisy na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne.


Szczegóły

Tytuł: Domowe kiszonki
Podtytuł: (Wyd. II)
Autor: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381516259
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 224
Oprawa: Miękka

Recenzje