Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza!
Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować!
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia tajskaAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Astrum
Kod paskowy: 9788366926042
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 152
Format: 21.0x29.7cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.3 kg
Redakcja: Zespół Redakcji Wyd.Astrum
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki
Znak JednymSłowem
Nalewki
Zwierciadło
Ateny do zjedzenia
Buchmann