Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Rozgrzewająca owsianka z dynią pieczoną, kremowe tortiglioni w korzennym purée czy kultowa pumpkin spice latte. Z dynią w roli głównej można przygotować receptury klasyczne, jak i zupełnie niestandardowe. W książce „Dynia na okrągło” czytelnik znajdzie ponad 50 inspirujących przepisów, które pozwolą cieszyć się dynią każdego dnia a także odpowiedzi na takie pytania jak: która dynia lepsza jest do pieczenia a która do gotowania, jak przygotować purée, czy co zrobić z pestkami.
Szczegóły
Tytuł: Dynia od kuchniPodtytuł: 50 przepisów na jesień
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788383180298
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 144
Format: 16.0x21.5cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pomyśl a będzie Ci dane
Studio Astropsychologii
Czarodziejska góra
Muza
Przybyszewska / Pająkówna
Głuchy krzyk
Głuchy krzyk
Marginesy
Saga klonowego liścia. Tom 3. Kanadyjski raj
Skarpa Warszawska