Roślinna sprawa. Prosta i komfortowa kuchnia pełna warzyw

Buchmann

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 19.0 x 23.5 cm
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
69,99 PLN
Nasza cena
63,42 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 28,41 zł



Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nieskomplikowane desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o dużej sile rażenia. Książka Dominiki Targosz – ambasadorki Roślinniejemy i Chefs for Change – to ukłon w stronę osób, które nie tylko chcą odtwarzać przepisy, ale też nauczyć się je samemu kreować. Znajdziemy w niej ponad 80 roślinnych przepisów, które zaspokoją i mały i wielki głód. Całość w duchu prostego jedzenia z dostępnych składników. Takie zwykłe gotowanie w wersji gourmand, gdzie wymyślny sosik czy sprytna posypka potrafi zmienić wszystko.

„Doskonała książka nie tylko dla wegan! To zbiór praktycznych porad oraz prostych i pysznych przepisów dla wszystkich, którzy chcą lepiej poznać dietę roślinną, zrozumieć ją i przekonać się, że nie jest ona skompliko­wana. Wszystko to podlane olejem chili i świetnym poczuciem humo­ru Dominiki.„

— Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, ambasadorka Chefs for Change

„Roślinnej kuchni w wydaniu Dominiki pierwszy raz spróbowałam w kra­kowskiej piekarni Zaczyn. Doskonale pamiętam kanapkę z migdałową ricottą, skórką z cytryny, szparagami i koperkiem. Mam nawet jej zdjęcie! Należę bowiem do tego typu gości, którzy wnikliwie analizują roślinne połączenia serwowane przez szefową kuchni, by potem próbować odtwo­rzyć je w domu. Lubię podglądać, jak Dominika w niewymuszony sposób łączy proste, łatwo dostępne produkty: doprawia małosolne olejem chili, podkręca bakłażana wędzonym tofu, piecze focaccie z jagodami i ziar­nami kopru, sieka agrest z szalotką, smaży śliwki z miodem gryczanym. Doceniam to, że nie podpierając swojej pracy żadnymi przegadanymi ide­ami, po prostu uczciwie gotuje. Świeżo, prosto, pysznie, roślinnie. I uczy, że to umiejętność dla każdego. Na co dzień.„

— Dominika Wójciak, @jarzynova, zwyciężczyni MasterChefa, autorka książek kulinarnych


Producent:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:

Podmiot odpowiedzialny:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:


Szczegóły

Tytuł: Roślinna sprawa. Prosta i komfortowa kuchnia pełna warzyw
Autor: Dominika Targosz
Wydawnictwo: Buchmann
Kod paskowy: 9788383185071
ISBN: 978-83-8318-507-1
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 256
Format: 19.0 x 23.5 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami

Recenzje