Bogaty zbiór przepisów kulinarnych oraz opis tradycji i kresowych zwyczajów. Kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania, ale przede wszystkim smakowite, wykwintne potrawy, przygotowywane z prostych, ogólnodostępnych składników. Znajdziemy tu receptury np. na śledzia pocztowego w miodowym sosie, tradycyjny chłodnik litewski, sztuki mięs kraszone świeżymi i suszonymi ziołami, bliny wołyńskie – gryczane, gęś pieczoną w winie, a także desery, orzeźwiające napoje oraz rozgrzewające i leczące nalewki.
				                
            Kraj produkcji: Polska
Producent:
Oficyna Wydawnicza RYTM Sp. z o.o.
ul. Wolska 84/86
01-141 Warszawa (PL)
tel: 22 308 00 83
email: [email protected] 
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia polskich KresówAutor: Ryszard Jan Czarnowski
Wydawnictwo: Rytm
ISBN: 9788373999725
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 224
Format: 17.5x25.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.49 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kresowy tygiel kulinarny
Kuchnia białoruska
                    Kuchnia białoruska
Zysk i S-ka
                      Kaszuby i Kociewie
                        
                    Oskar
                      Historia Żydów
                        
                    Aletheia
                      Fantom
                        
                    Skarpa Warszawska
                      Zło ze wschodu
                        
                    Fabryka Słów
                      Cywilizacja Słowian
                        
                    Poznańskie
                      Ocalić prezydenta
                        
                    Skarpa Warszawska
                      












