Poznaj tajniki wegetariańskiej kuchni jednogarnkowej! Jednogarnkowe danie to uniwersalny, prosty, codzienny posiłek, który możesz swobodnie przekształcać w zależności od własnych chęci i potrzeb. To roślinny gulasz lub sycąca zupa, które przygotujesz z tego, co akurat masz w lodówce; bazowa owsianka czy kluski, których charakter odmienią słodkie lub wytrawne dodatki; słodkości z kilku składników i przekąski gotowe w kilkanaście minut, gdy tylko najdzie cię na nie ochota. By stworzyć wyjątkowe danie, wystarczy tylko parę umiejętnie połączonych produktów, jeden garnek lub patelnia oraz odrobina wolnego czasu. W środku znajdziesz: przepisy na szybkie jednogarnkowe potrawy na każdą porę roku i dnia, w pełni wegetariańskie i oparte na sezonowych składnikach, dania inspirowane zarówno kuchnią polską i europejską, jak i tradycjami kulinarnymi z różnych stron świata, wskazówki, jak łączyć smaki oraz jak dostosowywać bazowe przepisy do własnych preferencji i zawartości spiżarni, informacje, jak przechowywać i odgrzewać każdą z potraw, by jak najdłużej cieszyć się jej świeżością, dokładne instrukcje i praktyczne porady kuchenne, dzięki którym nauczysz się gotować prosto, przyjemnie i z pomysłem.
Szczegóły
Tytuł: Jednogarnkowa jarzynowaAutor: Dominika Wójciak
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788383171142
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 272
Format: 16.0x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.552 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wiwisekcja zbrodni
Lira
Ottolenghi Prosto
Filo
Zaklinaczka burz
Świetlik
Fakt Radzi. Sprawdzone pomysły na potrawy z..
Ringier Axel Springer Polska