Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze. Grill, ognisko, kociołek, ruszt

Pascal

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 16.2x23.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
69,99 PLN
Nasza cena
48,03 PLN
Oszczędzasz 32%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 42,44 zł



Ta książka całkowicie zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! Znajdziesz tu przepisy autorskie oraz klasyczne, przeniesione z kuchni tradycyjnej do polowej, by żar z ogniska dodał im prawdziwego ognia. Wypróbujesz zaskakujące połączenia składników, poznasz nowe techniki gotowania i stworzysz smaki, których nie da się uzyskać na domowej kuchence! Ciesz się kulinarnymi przygodami i biesiadowaniem w dobrym towarzystwie. Zorganizuj prawdziwą ucztę w ogrodzie czy przy ognisku, wypraw przyjęcie dla dzieci, oczaruj drugą połówkę randką w plenerze. Może i w tobie obudzi się chęć pierwotnego gotowania? Zostań fire chefem – poznaj kuchnię ognia! Tu dzieje się magia. Patrycja zabiera nas w kulinarną podróż po świecie, czerpie z natury, w niezwykły sposób łączy proste składniki. Jest sezonowo, barwnie, aromatycznie. Przeczytałam, obejrzałam i natychmiast chcę próbować. Zastanawiam się tylko, co pójdzie na pierwszy ogień. Beata Grątkowska, autorka książek i bloga Praktykulinarni.com To nie przepisy – to gotowe scenariusze na przygody poza domem z przyjaciółmi i bliskimi! Z tą książką porzucisz kuchnię i niezależnie od pory roku pobiegniesz rozpalać ogień. Ola Czapla-Oslislo, recenzentka kulinarna i autorka BlogOstryga.pl Ogień to żywioł, który od milionów lat daje ludziom poczucie bezpieczeństwa i ciepło, a Patrycji udało się go ujarzmić. Ta książka wprowadzi was w niezwykły świat potraw z grilla i BBQ. Andrzej Gibas, brązowy medalista Mistrzostw Świata BBQ

Szczegóły

Tytuł: Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze. Grill, ognisko, kociołek, ruszt
Autor: Patrycja Walter-Zagórska
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381039642
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 256
Format: 16.2x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.6 kg

Recenzje