Odnajdź Umami i poznaj potrawy, które towarzyszom Japończykom od dzieciństwa!
Domowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników.
Domowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników.
Dowiedz się, jak smakują:
- ikameshi
- sałatka z sashimi
- suszona ryba himono
- kwiaty wiśni w soli
- chawanmushi z małżami
- shoyu ramen
Maori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii. Będzie pysznie, rodzinnie i bardzo japońsko.
Szczegóły
Tytuł: Domowa kuchnia japońskaAutor: Maori Murota
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324092208
Tłumacz: Dywan Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 264
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Poradnik nastolatki
Siedmioróg
Ramen. Zupa szczęścia i miłości
Prószyński i S-ka
Pamiętnik z kłódką 3D A5, 96k - włochacz Jednorożec
St. Majewski
Bezgłos
Prószyński Media