Tradycje kulinarne Danii

Hanami

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
76,65 PLN
Nasza cena
65,58 PLN
Oszczędzasz 15%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 59,02 zł



Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku. Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Szczegóły

Tytuł: Tradycje kulinarne Danii
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788367799041
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 216
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

Recenzje