Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku. Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Szczegóły
Tytuł: Tradycje kulinarne DaniiAutor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788367799041
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 216
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dania. Tu mieszka spokój
Poznańskie
Kalendarz szkolny. Kotki
Zielona Sowa
Kalendarz 2024, poziomy ze spiralką - kamieniczki
Michalczyk i Prokop
Kalendarz 2024 książkowy A5 - Bloom
Interdruk
Kalendarz 2024 książkowy A5 - Botanic
Interdruk
Kalendarz 2024 książkowy B6 - Flower
Interdruk