Dziś kawa to najpopularniejszy trunek na świecie. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez kubka tego aromatycznego napoju, ale jedynie nieliczni potrafią sposób jej parzenia podnieść do rangi dzieła sztuki.
„Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów”, krok po kroku, wprowadza w świat wyrafinowanych smaków i zapachów. Czytelnik trafia w dobre ręce. Pod okiem doświadczonego baristy i trenera, nie ruszając się z domu, przechodzi praktyczny kurs obsługi zarówno profesjonalnych, jak i domowych urządzeń do parzenia kawy oraz przygotowywania napojów na jej bazie. Dzięki tej książce i zawartym w niej wskazówkom, picie kawy nigdy już nie będzie takie samo. Zdobyta wiedza pozwoli rozkosznie delektować się jej smakiem i czerpać przyjemność z każdej kropli.
Sposób picia kawy to element stylu życia. To, jaką kawę pijemy, w jaki sposób ją przygotowujemy i podajemy, odzwierciedla nasze tempo życia oraz indywidualne upodobania. I jeszcze rzecz najistotniejsza – nie pijcie kawy samotnie, bo odbieracie sobie połowę przyjemności. Poczęstujcie swoich bliskich, przyjaciół, znajomych w pracy. Wpadną w zachwyt – to gwarantowane, a niewykluczone, że sami zechcą dołączyć do grona pasjonatów „czarnego złota”.
Kilka słów o mnie
Z wykształcenia jestem pedagogiem. Przygodę z kawą rozpocząłem podczas studiów w 2003 roku. Przez trzy lata byłem baristą i menadżerem w jednej z warszawskich kawiarni. W 2005 roku zdobyłem tytuł Mistrza Polski Baristów i wystartowałem w Mistrzostwach Świata Baristów (WBC) w Seattle w USA. W tej rywalizacji zająłem 23. miejsce na 36 uczestników. W 2006 roku rozpocząłem pracę w charakterze trenera baristów. Do tej pory w moich szkoleniach wzięło udział ponad 5 tys. osób. W tym samym roku zdałem egzamin uzyskując tytuł sędziego międzynarodowego zawodów baristów WBC. Rok później sędziowałem mistrzostwa świata w Tokio w Japonii, gdzie zostałem wybrany do sędziowania ścisłego finału. Od 2007 roku sędziuję podczas zawodów baristów odbywających się w Polsce. Byłem również ekspertem w kilkunastu programach telewizyjnych i uczestnikiem kilku kampanii reklamowych. Obecnie prowadzę własną firmę szkoleniową i eventową.
„Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów”, krok po kroku, wprowadza w świat wyrafinowanych smaków i zapachów. Czytelnik trafia w dobre ręce. Pod okiem doświadczonego baristy i trenera, nie ruszając się z domu, przechodzi praktyczny kurs obsługi zarówno profesjonalnych, jak i domowych urządzeń do parzenia kawy oraz przygotowywania napojów na jej bazie. Dzięki tej książce i zawartym w niej wskazówkom, picie kawy nigdy już nie będzie takie samo. Zdobyta wiedza pozwoli rozkosznie delektować się jej smakiem i czerpać przyjemność z każdej kropli.
Sposób picia kawy to element stylu życia. To, jaką kawę pijemy, w jaki sposób ją przygotowujemy i podajemy, odzwierciedla nasze tempo życia oraz indywidualne upodobania. I jeszcze rzecz najistotniejsza – nie pijcie kawy samotnie, bo odbieracie sobie połowę przyjemności. Poczęstujcie swoich bliskich, przyjaciół, znajomych w pracy. Wpadną w zachwyt – to gwarantowane, a niewykluczone, że sami zechcą dołączyć do grona pasjonatów „czarnego złota”.
Kilka słów o mnie
Z wykształcenia jestem pedagogiem. Przygodę z kawą rozpocząłem podczas studiów w 2003 roku. Przez trzy lata byłem baristą i menadżerem w jednej z warszawskich kawiarni. W 2005 roku zdobyłem tytuł Mistrza Polski Baristów i wystartowałem w Mistrzostwach Świata Baristów (WBC) w Seattle w USA. W tej rywalizacji zająłem 23. miejsce na 36 uczestników. W 2006 roku rozpocząłem pracę w charakterze trenera baristów. Do tej pory w moich szkoleniach wzięło udział ponad 5 tys. osób. W tym samym roku zdałem egzamin uzyskując tytuł sędziego międzynarodowego zawodów baristów WBC. Rok później sędziowałem mistrzostwa świata w Tokio w Japonii, gdzie zostałem wybrany do sędziowania ścisłego finału. Od 2007 roku sędziuję podczas zawodów baristów odbywających się w Polsce. Byłem również ekspertem w kilkunastu programach telewizyjnych i uczestnikiem kilku kampanii reklamowych. Obecnie prowadzę własną firmę szkoleniową i eventową.
Kraj produkcji: PL
Producent:
Wydawnictwo Bernardinum
Biskupa Dominika 11
83-130 Pelplin (PL)
tel: 585361757
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistówAutor: Marcin Rusnarczyk
Wydawnictwo: Bernardinum
Kod paskowy: 9788383330297
ISBN: 978-83-8333-029-7
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 164
Format: 23.5 x 22.4 cm
Oprawa: Miękka
Kraj produkcji: PL