Ciesz się bogactwem najzdrowszych polskich produktów przez cztery pory roku!
Jagody goji, nasiona chia, amarantus, sok noni – te nazwy brzmią egzotycznie, prawda? Zaś natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny – wyjątkowo… swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli superżywności – produktów bogatych w dobroczynne składniki odżywcze.
Mało kto wie, że jagody goji można z powodzeniem zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach znajdziemy rośliny, które dorównują zagranicznym superfoods.
Z tej książki dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych krajowych produktów – warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods, ich prozdrowotne składniki i właściwości lecznicze. Książka została wzbogacona o przepisy na cały rok.
Agata Lewandowska – dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo RM sp. z o.o.
Mińska 25
03-808 Warszawa (Polska)
tel: 22 870 60 46
email: handlowy@rm.com.pl
Szczegóły
Tytuł: Owoce i warzywa pełne mocy Polskie superfoods w2Autor: Agata Lewandowska
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381518376
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 240
Format: 16.0x23.1cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kasza jaglana
Edipresse Polska
Rzeczy, które czynimy z miłości
Świat Książki
Podwójne życie
Sonia Draga
Pomiędzy. Niezapomniane spotkania u kresu życia
Editio, Helion
Lista Sugihary
Austeria