Smaki natury na wyciągnięcie ręki Fascynujący przewodnik po dzikich roślinach, dzięki któremu odkryjesz bogactwo natury tuż za progiem swojego domu. Autor z pasją i wiedzą wprowadza czytelnika w świat dzikich roślin, prezentując praktyczne porady, ciekawostki oraz przepisy. Tłumaczy, jak rozpoznać te jadalne i odróżnić je od trujących. Zdradza również metody konserwacji roślin, dzięki którym można je dłużej przechowywać i przetwarzać.
Znajdziesz tu sześćdziesiąt siedem przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników. Przygotuj się na odkrywanie nowych smaków, aromatów i możliwości!
Znajdziesz tu sześćdziesiąt siedem przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników. Przygotuj się na odkrywanie nowych smaków, aromatów i możliwości!
Szczegóły
Tytuł: Dzika spiżarnia. Wykorzystaj dary lasu, łąki i ogródAutor: Sergei Boutenko
Wydawnictwo: Kobiece
ISBN: 9788383710556
Tytuł oryginału: Wild Edibles: A Practical Guide to Foraging, with Easy Identification of 60 Edible Plants and 67 Rec
Tłumacz: Szelichowska-Kiziniewicz Marta
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 312
Format: 14.5 x 20.5 cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zioła lecznicze Część 3
Graf_ika
Zioła i nalewki
Bosz
Na straży Trzech Skarbów
Rebis
Siedem księżyców Maalego Almeidy
Marginesy