Chleby, bułki i słodkie wypieki. Domowe receptury na zakwasie i drożdżach

Pascal

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 16.3x23.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
83,45 PLN
Nasza cena
56,95 PLN
Oszczędzasz 32%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 56,18 zł



Pachnący, puszysty, domowy chleb sprawia, że nasz dom staje się przytulny i pełen miłości. Gromadzi wszystkich domowników w jednym miejscu – przy stole. Bo kiedy mamy przepyszne jedzenie, wszyscy są szczęśliwi. Takiego chleba próżno dziś szukać w sklepach, a nawet w wielu piekarniach. Ta książka pokaże ci, jak zacząć samodzielnie wypiekać go w domu. Krok po kroku nauczysz się prowadzić własny zakwas, dowiesz się, jak odpowiednio wyrabiać ciasto i poznasz różne techniki wypieku. Znajdziesz tu sprawdzone receptury na chleby na zakwasie i na drożdżach, takie jak chleb orkiszowy z prażonym sezamem, chleb z makiem i pomidorami czy chleb pszenny ze śliwką, a do tego przepisy na bułki, bagietki i domowe ciasta. Wiele osób myśli o chlebie na zakwasie jako o czymś kwaśnym i ciężkim. Z tą książką przekonasz się, że taki chleb może być zaskakująco puszysty i miękki, o niesamowitej strukturze miąższu i chrupiącej skórce. Moment, w którym po raz pierwszy ujrzysz swój pięknie wyrośnięty bochenek i wgryziesz się w jeszcze ciepłą, posmarowaną masłem kromkę, zostanie w tobie na długie lata. Niech ta książka zabierze cię w podróż, która potrwa całe życie – bo każdy, kto chociaż raz wypiekał w domu chleb na naturalnym zakwasie, już nie zatęskni za tym ze sklepu.

Szczegóły

Tytuł: Chleby, bułki i słodkie wypieki. Domowe receptury na zakwasie i drożdżach
Autor: Karolina Smyk
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788383172811
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 320
Format: 16.3x23.5cm
Oprawa: Twarda

Recenzje