Wegańska kuchnia chińska

Czarna Owca

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 19.0 x 25.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
89,99 PLN
Nasza cena
67,94 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 62,99 zł



Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań.

Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu.

Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę.

Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.


Szczegóły

Tytuł: Wegańska kuchnia chińska
Autor: Yang Liu
Wydawnictwo: Czarna Owca
ISBN: 9788383820057
Tytuł oryginału: Vegan Chinese Food
Tłumacz: Zatorski Paweł
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 224
Format: 19.0 x 25.0 cm
Oprawa: Twarda
Redakcja: Pinczolits Katharina

Recenzje