Sery, masło, jogurt, kefir

Multico

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 15.2x21.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
35,00 PLN
Nasza cena
22,13 PLN



Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę ser monastyrski i ser piwny sery pleśniowe brie, camembert, roquefort sery półtwarde i twarde tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan śmietanę i masło zsiadłe mleko, jogurt i kefir Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.

Szczegóły

Tytuł: Sery, masło, jogurt, kefir
Autor: Hanreich Lotte, Zeltner Edith
Wydawnictwo: Multico
Seria: TRADYCYJNY SMAK
ISBN: 9788370737634
Tytuł oryginału: Kasen / Leichtgemacht / 120 Rezepte fur die Milchverarbeitung
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Floriańczyk Barbara
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 15.2x21.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.47 kg

Recenzje