Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał zawsze świeży, bez konserwantów.
Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.
Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:
twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
ser monastyrski i ser piwny
sery pleśniowe brie, camembert, roquefort
sery półtwarde i twarde tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
śmietanę i masło
zsiadłe mleko, jogurt i kefir
Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów
Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
Szczegóły
Tytuł: Sery, masło, jogurt, kefirAutor: Hanreich Lotte, Zeltner Edith
Wydawnictwo: Multico
Seria: TRADYCYJNY SMAK
ISBN: 9788370737634
Tytuł oryginału: Kasen / Leichtgemacht / 120 Rezepte fur die Milchverarbeitung
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Floriańczyk Barbara
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 15.2x21.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.47 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Przestań zgrywać milionera lepiej nim zostań
Fijorr Publishing
Licz na siebie
czyli jak zbudować własny biznes
czyli jak zbudować własny biznes
Fijorr Publishing
Niezwykłe przyjaźnie
Grupa Wydawnicza Foksal
Zdrowie bez recepty
Czyli skrobia, która leczy
Czyli skrobia, która leczy
Druga Strona