Najlepsze ciasta świata

RM

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 22.0x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,90 PLN
Nasza cena
6,55 PLN



Kawałek ciasta zdecydowanie poprawia humor. Niezależnie od tego, w jakiej części świata przebywasz, zawsze możesz liczyć na deser w postaci ciasta lub tortu. W książce tej znajdziesz przepisy na ciasta śródziemnomorskie, dalekowschodnie, amerykańskie, azjatyckie i pochodzące z egzotycznych wysp Pacyfiku. Nie są one skomplikowane, a przygotowanie tych przysmaków nie wymaga wielkiego doświadczenia w pieczeniu. Starannie dobrane składniki, dostępne w naszych sklepach, łączą w sobie niezwykłe smaki i aromaty. Sycylijski jabłecznik lub syryjskie ciasto orzechowe możesz podać do popołudniowej herbaty. Po pikantnym obiedzie warto zjeść hinduski bananowiec jogurtowy lub przepyszne ciasteczka pomarańczowe z kardamonem. Chińskie ciasto z syropem imbirowym będzie doskonałym zakończeniem posiłku w stylu azjatyckim. Możesz także rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem meksykańskiego ciasta czekoladowego. W książce podano także przepisy na ciasta na ostro. Desery te są często serwowane na przyjęciach ze szwedzkim stołem lub piknikach.

Szczegóły

Tytuł: Najlepsze ciasta świata
Autor: Milstein Tamara
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372437761
Tłumacz: Lubowiecka Irmina
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 96
Format: 22.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.41 kg
Redakcja: Wołoczko Ewa

Recenzje