Dietetyka w transplantologii

PZWL Wydawnictwo Lekarskie

  • Rok wydania: 2025
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2025-09-29)
Sugerowana cena
119,30 PLN
Nasza cena
108,42 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 104,02 zł



„,Dietetyka w transplantologii“, to pierwszy w Polsce tak kompleksowy przewodnik dietetyczny dla pacjentów przed i po przeszczepie – opracowany przez doświadczonego dietetyka klinicznego.

Książka nie tylko wprowadza w kulisy transplantologii, ale przede wszystkim pokazuje kluczową rolę żywienia w powodzeniu całego procesu.

Z publikacji można dowiedzieć się, jak odżywiać się przed przeszczepem, aby wzmocnić organizm, oraz jak komponować dietę po zabiegu, by wspierać gojenie, chronić przeszczepiony narząd i cieszyć się lepszym zdrowiem przez lata.

Przejrzyste schematy, gotowe plany posiłków, specjalistyczne zalecenia dla różnych typów przeszczepów oraz wskazówki oparte na aktualnych badaniach czynią z tej książki nieocenione źródło wiedzy nie tylko dla pacjentów i opiekunów, lecz także dla lekarzy, pielęgniarek i dietetyków klinicznych.

To nie jest zwykły poradnik – to przewodnik po zdrowiu, który może zmienić życie po przeszczepie.


Producent:
PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o.
ul. G. Daimlera 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 22 695 48 15
email: [email protected]


Szczegóły

Tytuł: Dietetyka w transplantologii
Autor: Paulina Borek-Trybała .
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Kod paskowy: 9788301244002
ISBN: 978-83-01-24400-2
Rok wydania: 2025

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: