Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metoda przyrządzania posiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości.
Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.
Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.
Szczegóły
Tytuł: Gotowanie na parzeAutor: Drewniak Mirek
Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788361582441
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 112
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.53 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ciepłownictwo
WNT
Od podziału do jedności
Powojenne Niemcy 1945-1949-1989-2009
Powojenne Niemcy 1945-1949-1989-2009
Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego
Skryba
Albatros
Śmieciarka Berta
Wilga
Helikopter Lolek
Wilga