Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Teoria i praktyka

C. H. Beck

  • Rok wydania: 2010
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
62,60 PLN
Nasza cena
56,93 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 50,11 zł



Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania pakietu rozporządzeń higienicznych w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:
* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;
* podstawy ustawodawstwa żywnościowego;
* dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;
* system HACCP;
* metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo C.H. Beck Sp. z o.o.
Bonifraterska 17
00-203 Warszawa (Polska)
tel: 22 311 22 22
email: dok@beck.pl


Szczegóły

Tytuł: Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Podtytuł: Teoria i praktyka
Autor: Danuta Kołozyn-Krajewska, Tadeusz Sikora
Wydawnictwo: C. H. Beck
ISBN: 9788325502386
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 388
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.62 kg

Recenzje