Technologia przetwórstwa mięsa

WNT

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
60,00 PLN
Nasza cena
41,39 PLN



W książce przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in.: - metody uboju zwierząt rzeźnych; - sposoby rozbioru tusz; - produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw; - metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GHP oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. Uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika wędliniarza.

Szczegóły

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa
Autor: Olszewski Adam
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788363623197
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 346
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.618 kg

Recenzje