Smak, barwa i konsystencja miodu różnią się w zależności od miejsca jego pochodzenia. Jednak jest coś, co łączy wszystkie miody niepowtarzalny słodki smak. Dzięki tej książce poznasz niecodzienne zastosowanie miodów zarówno jednokwiatowych (lipowego, lawendowego, wrzosowego itp.), jak i wielokwiatowych (z kwiatów leśnych, stepowych, górskich itp.).
Autorka z szerokiej gamy dostępnych miodów dobrała do potraw te, które wydobywają smak dania lub nadają mu niepowtarzalną słodką bądź korzenną nutę.
W książce znajdziesz wyjątkowe i urozmaicone przepisy na przepyszne potrawy z dodatkiem miodu: przystawki, zupy, dania główne, desery... Sałatki, szaszłyki, dania gotowane lub pieczone, potrawy słodkie, słodko-kwaśne, i orzeźwiające napoje...
Na każdą okazję, na każdą zachciankę, dla każdego podniebienia!
Szczegóły
Tytuł: Miód Potrawy na każdą okazjęAutor: Skadow Ulrike
Wydawnictwo: RM
Seria: Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
ISBN: 9788372438201
Tłumacz: Waleńczak Igor
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 72
Format: 19.0x19.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.33 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dzieła wszystkie
Aspra
Słownik polsko-ukraiński ukraińsko-polski
Level Trading
Ponad kulturami. Uniwersalizm Edyty Stein.
Inwestycje