W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami. Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniuWydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301163204
Numer tomu: 1
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 560
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.91 kg
Redakcja: Gawęcki Jan