Dietoterapia

PZWL Wydawnictwo Lekarskie

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
119,00 PLN
Nasza cena
112,38 PLN
Oszczędzasz 6%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 110,69 zł



Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób. Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki. Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.

Szczegóły

Tytuł: Dietoterapia
Autor: Dariusz Włodarek, Ewa Lange, Lucyna Kozłowska, Dominika Głąbska
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320048612
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 448
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.745 kg

Recenzje