Choroby układu krążenia (ChUK) są dla współczesnego świata ważnym wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach rozwiniętych.
Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książkę kompleksowo traktującą o żywieniu osób z chorobami serca i naczyń. W książce poruszono szereg ważnych zagadnień, w tym zaprezentowano najbardziej wartościowe diety zalecane pacjentom z chorobami serca. Złożony z wybitnych osób ze świata dietetyki, pielęgniarstwa, farmacji i medycyny, będących autorytetami w swoich dziedzinach, zespół autorski daje gwarancję rzetelnego podejścia do omawianych zagadnień. Zapewnia także wysoką jakość merytoryczną prezentowanych poglądów i rekomendacji. Połączenie szerokiej wiedzy z doświadczeniem klinicznym gwarantuje czytelnikom wysoką jakość podręcznika.
Mamy nadzieję, że przedstawione informacje, porady i rekomendacje okażą się wartościowe i będą wykorzystywane w codziennej praktyce. Książkę kierujemy zarówno do dietetyków, specjalistów różnych dziedzin medycyny, jak również adeptów nauk medycznych, którzy poszukują wiarygodnej wiedzy uznanych ekspertów w tej tematyce.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie w chorobach sercaAutor: Michał Czapla, Piotr Jankowski
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301223342
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 600
Format: 15.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dietoterapia
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Czytam sobie. O Zofii, co zbierała kolory
HarperKids
Od początku, czyli powstanie i rozwój życia na Ziemi
Nasza Księgarnia
Czyja babcia?
Wydawnictwo Zakamarki
ADHD. Mózg łowcy i inne supermoce
Znak Literanova
Opaska elf
GoDan