Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest ? w odpowiednich ilościach ? niezbędna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości, m.in.: bóle głowy, wysypkę, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunkę, wodnisty katar, kaszel, zaburzenia rytmu serca.
W poradniku podano wiele praktycznych rad, które pomogą wrażliwym na działanie histaminy osobom uzyskać wyraźną poprawę stanu zdrowia, a nawet całkowicie pozbyć się uciążliwych objawów.
Liczne przepisy na dania główne, zupy, sałatki, desery oraz na ciasteczka, ciasta i torty z pewnością ułatwią zachowanie właściwej diety.
Szczegóły
Tytuł: Dieta antyhistaminowaAutor: Heide Steigenberger
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320041767
Tytuł oryginału: Histamin: Geniessen trotz Unverträglichkeiten
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Kaczorowska Maria
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 128
Format: 14.4x20.4
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg