Podręcznik jest skierowany do słuchaczy Wydziałów Dietetyki, dostosowany do obowiązującego programu nauczania.
Omówiono w nim zagadnienia dotyczące podstaw żywienia człowieka, a także żywienie w różnych jednostkach chorobowych. Bardzo szczegółowo zostały przedstawione rodzaje diet i sposoby ich zastosowania.
Przejrzyste i klarowne omówienie zagadnień oraz zawarte w podręczniku informacje o nowościach na rynku farmakologicznym i spożywczym sprawiają, że książka może być przydatna także dla osób zawodowo niezwiązanych z tym tematem.
Szczegóły
Tytuł: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowiekaAutor: Rudnicka Anna, Ciborowska Helena
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Kod paskowy: 978832004257338
ISBN: 9788320042573
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 672
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.93 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Moja pierwsza encyklopedia 5 - 8 Rośliny
Hachette Livre
Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Cukrzyca
Zapobieganie i leczenie
Zapobieganie i leczenie
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Fałszywy książę
Egmont