Jest to jedna z najobszerniejszych i najbardziej udanych książek na temat wyrobu napojów spirytusowych z owoców w drodze destylacji.
Zawiera dokładny opis surowców, informacje o znaczeniu i właściwym stosowaniu czystych kultur drożdży, wskazówki dotyczące filtrów i filtracji, szczegółowy opis destylatorów prostych i kolumnowych, wyjaśnienie funkcji elementów wzmacniających w kolumnie, opis jej części oraz omówienie procesów odpędu alkoholu w aparatach z kolumną i bez kolumny.
Szczegóły
Tytuł: Destylaty alkoholowePodtytuł: Wytwarzanie, teoria i praktyka
Autor: Josef Pischl
Wydawnictwo: Linia
ISBN: 9788362159000
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 224
Format: 21.5x26.5cm
Oprawa: Twarda z obwolutą
Waga: 1.21 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
ABC Hapkido
Kasper
Ciało i ducha ratować żywieniem
Michalineum
Destylaty alkoholowe z owoców
Multico
Aikido Teoria i praktyka
Diamond Books
Sztuka fermentacji
Illuminatio
Mocne alkohole w Polsce 2019
Biblioteka Analiz