Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
Profesjonaliści radzą praktykom
Przejrzyście i bardzo przystępne informacje
Liczne zdjęcia wzbogacają tekst
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Multico Oficyna Wydawnicza Sp. z o. o.
Aleje Jerozolimskie 53
00-697 Warszawa (Polska)
tel: 22 564 08 00
email: biuro@multicobooks.pl
Szczegóły
Tytuł: Destylaty alkoholowe z owocówAutor: Klaus Hagmann, Birgit Essich
Wydawnictwo: Multico
Seria: TRADYCYJNY SMAK
ISBN: 9788377632673
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 120
Format: 15.2x21.6
Oprawa: Twarda
Waga: 0.37 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Medycyna ortomolekularna (Skuteczne lecznie chorób przewlekłych)
Oficyna Wydawnicza ABA
Tatusiu, czy dziesięć to dużo?
Nasza Księgarnia