Destylaty alkoholowe z owoców

Multico

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 15.2x21.6
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
35,00 PLN
Nasza cena
26,49 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii. Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji. Profesjonaliści radzą praktykom Przejrzyście i bardzo przystępne informacje Liczne zdjęcia wzbogacają tekst

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Multico Oficyna Wydawnicza Sp. z o. o.
Aleje Jerozolimskie 53
00-697 Warszawa (Polska)
tel: 22 564 08 00
email: biuro@multicobooks.pl


Szczegóły

Tytuł: Destylaty alkoholowe z owoców
Autor: Klaus Hagmann, Birgit Essich
Wydawnictwo: Multico
Seria: TRADYCYJNY SMAK
ISBN: 9788377632673
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 120
Format: 15.2x21.6
Oprawa: Twarda
Waga: 0.37 kg

Recenzje