Ziemniaki są najbardziej popularnym w Polsce warzywem i stanowią, wraz z przetworami zbożowymi, podstawę naszego wyżywienia. Należy się z tego cieszyć, ponieważ zdaniem żywieniowców ziemniak jest jednym z najlepiej zaprojektowanych przez przyrodę produktów: rodzi się w pierwszorzędnym opakowaniu, a właściwie przechowywany utrzymuje świeżość przez bardzo długi czas. Ziemniaki królują na naszych stołach w różnej postaci od chrupiących frytek po smakowite zapiekanki, babki, kluski i pierogi. W prezentowanym tomiku autorzy przedstawili wybór ponad 160 dań, których podstawowym surowcem są ziemniaki, z których można przyrządzać doskonałe sałatki, kotlety, zapiekanki, placki, pierogi, knedle czy pyzy.
Szczegóły
Tytuł: Potrawy z ziemniakówPodtytuł: pyzy, kluski, zapiekanki 165 przepisów
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
ISBN: 9788376486017
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 176
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.41 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
em Hauptkurs Podręcznik
Hueber
Starożytny Rzym
Ibis
W krainie Władcy Czasu
Wędrówka, Archipelag, Powrót
Wędrówka, Archipelag, Powrót
Videograf II
Smaki kuchni polskiej
165 przepisów
165 przepisów
Prószyński i S-ka
Kuchnia swojska i smaczna
Prószyński i S-ka
Ziemniaki w naszej kuchni
Prószyński i S-ka