Ach, ziemniaki, napisano o nich całe tomy! My, Polacy, zjadamy ich rocznie ponad 100 kg na osobę! Co nikogo nie martwi, bo są zdrowe. Zawierają białko, skrobię, błonnik, sporo potasu i witamin. Same kartofle nie tylko nie tuczą, ale nawet pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów. Porcja 20 dag to tylko 180 kalorii i 25% naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Najwięcej witamin znajduje się tuż pod skórką, z tego powodu najlepiej gotować ziemniaki w mundurkach i na parze. Warto po nie sięgać dla zdrowia, a my podpowiadamy, jak przygotować z nich ponad 160 smacznych potraw.
Szczegóły
Tytuł: Ziemniaki w naszej kuchniWydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
ISBN: 9788378395614
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kociołkowanie po polsku
Studio Emka
Potrawy z ziemniaków
pyzy, kluski, zapiekanki 165 przepisów
pyzy, kluski, zapiekanki 165 przepisów
Prószyński i S-ka
Smaki kuchni polskiej
165 przepisów
165 przepisów
Prószyński i S-ka
Kuchnia swojska i smaczna
Prószyński i S-ka
Gotowanie na parze
Dragon
Pierogi kluski knedle
166 przepisów
166 przepisów
Prószyński i S-ka
Mięso na domowe obiady
Prószyński i S-ka