Mięsa na domowe obiady
Planując posiłek zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na mięsa przygotowywane na różne sposoby. Obok przepisów na mięsa, które przygotowujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, cielęcina i wieprzowina, pojawiają się rodzaje mięs rzadziej przez nas używane, np. baranina, jagnięcina, dziczyzna. Wszystkie można przyrządzać na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić, gotować. Wszystkie te sposoby uwzględniliśmy w naszej książce. Sięgnęliśmy przy tym po przepisy nie tylko z naszej, polskiej, kuchni (np. zrazy zawijane, kotlety schabowe), ale też z kuchni innych krajów zjednoczonej Europy. Każdy znajdzie dla siebie coś, co uzna za warte wypróbowania. Duży wybór dodatków i sosów umożliwi skomponowanie smakowitych posiłków na zwykłe i specjalne domowe obiady.
Szczegóły
Tytuł: Mięso na domowe obiadyWydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
ISBN: 9788378395027
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 176
Format: 16.3x23.5
Oprawa: Miękka
Waga: 0.41 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kociołkowanie po polsku
Studio Emka
Potrawy z ziemniaków
pyzy, kluski, zapiekanki 165 przepisów
pyzy, kluski, zapiekanki 165 przepisów
Prószyński i S-ka
Smaki kuchni polskiej
165 przepisów
165 przepisów
Prószyński i S-ka
Kuchnia swojska i smaczna
Prószyński i S-ka
Gotowanie na parze
Dragon
Pierogi kluski knedle
166 przepisów
166 przepisów
Prószyński i S-ka
Ziemniaki w naszej kuchni
Prószyński i S-ka