Jak pokazują ostatnie lata, gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania posiłków. Na przekor stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki.
Gotowanie na parze umożliwia łatwe przygotowanie zdrowych dań. Posiłki są bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są lżejsze. Jest to metodą wilgotną, która korzysta z naturalnej konwekcji ciepła przemieszczającego się w powietrzu, parze lub płynie.
Gotowanie na parze umożliwia łatwe przygotowanie zdrowych dań. Posiłki są bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są lżejsze. Jest to metodą wilgotną, która korzysta z naturalnej konwekcji ciepła przemieszczającego się w powietrzu, parze lub płynie.
Szczegóły
Tytuł: Gotowanie na parzeAutor: Drużbański Grzegorz
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976669
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 48
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.11 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zimowe zabawy
Skrzat
Gotowanie na parze Obiady
Dragon
Zabawki Malowanki wodne
Wilga
Lato Muminków
(Audiobook)
Nasza Księgarnia
Kwestionariusze w psychologii
Postępy, zastosowania, problemy
Postępy, zastosowania, problemy
VIZJA PRESS&IT
Gąska Zuzia i pierwsza gwiazdka
Babaryba
Święta Faustyna. Perła w Sercu Jezusa
Edycja Świętego Pawła
Młody męczennik
Błogosławiony José Luis Sánchez del Río
Błogosławiony José Luis Sánchez del Río
Św. Stanisława BM