Gotowanie na parze

Dragon

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 13.5x21.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
5,99 PLN
Nasza cena
3,85 PLN



Jak pokazują ostatnie lata, gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania posiłków. Na przekor stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki.

Gotowanie na parze umożliwia łatwe przygotowanie zdrowych dań. Posiłki są bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są lżejsze. Jest to metodą wilgotną, która korzysta z naturalnej konwekcji ciepła przemieszczającego się w powietrzu, parze lub płynie.

Szczegóły

Tytuł: Gotowanie na parze
Autor: Drużbański Grzegorz
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976669
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 48
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.11 kg

Recenzje