Przetwory
Kuchnia polska

Literat

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 14.7x20.9
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
4,30 PLN
Nasza cena
3,92 PLN
Oszczędzasz 9%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Koniec lata i jesień to doskonały czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wtedy idealne, aby zamknąć je na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wówczas delektować się pysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce nie zabraknie również przepisów na przetwory warzywne, grzyby oraz orzeźwiające soki, syropy i kompoty. Robiąc domowe przetwory, powinniśmy wybierać surowce o najwyższej jakości. Trzeba też odpowiednio przygotować słoiki lub butelki, do których trafi jedzenie, i nie zapominać o umiejętnym stosowaniu przypraw i innych dodatków niezbędnych do konserwacji. Przykładowe przepisy: sok jabłkowy z miętą, marynowane rydze, ogórki kwaszone, suszone owoce róży, papryka pasteryzowana, dżem jarzębinowy, marmolada jeżynowo-jabłkowa, konfitura agrestowa, kompot czereśniowy, gruszki w occie. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Surówki i sałatki.

Szczegóły

Tytuł: Przetwory
Podtytuł: Kuchnia polska
Autor: Marzena Strzelczyńska, Karol Skwira
Wydawnictwo: Literat
Seria: Kuchnia Polska
ISBN: 9788377740484
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 32
Format: 14.7x20.9
Oprawa: Miękka
Waga: 0.07 kg

Recenzje