Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko

Rebis

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 19.0x22.5cm
  • Oprawa: Twarda z obwolutą
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
42,34 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek. Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak ?Wprost? i ?Newsweek?. Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.

Szczegóły

Tytuł: Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko
Autor: Piotr Bikont
Wydawnictwo: Rebis
Seria: Dieta i żywienie
ISBN: 9788375103847
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 288
Format: 19.0x22.5cm
Oprawa: Twarda z obwolutą
Waga: 0.77 kg

Recenzje