Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek.
Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak ?Wprost? i ?Newsweek?. Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia żydowska Balbiny PrzepiórkoAutor: Piotr Bikont
Wydawnictwo: Rebis
Seria: Dieta i żywienie
ISBN: 9788375103847
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 288
Format: 19.0x22.5cm
Oprawa: Twarda z obwolutą
Waga: 0.77 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Rubieże przyjemności
Seksualna niesubordynacja na obrzeżach amerykańskiej kinematografii
Seksualna niesubordynacja na obrzeżach amerykańskiej kinematografii
Katedra Wydawnictwo Naukowe
Fit dla par
Buchmann
Filmy do zjedzenia
Obrazy jedzenia w kinie amerykańskim
Obrazy jedzenia w kinie amerykańskim
Katedra Wydawnictwo Naukowe
Gdzie są architektki?
Centrum Architektury
Trawka.
Jak zdelegalizowano marihuanę
Jak zdelegalizowano marihuanę
Marginesy
Do bani z takim komiksem
Kultura gniewu