Nobel dla papryki

Studio Emka

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 15.0x22.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,00 PLN
Nasza cena
19,95 PLN
Oszczędzasz 32%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Mam sentyment do pachnących papryką i winem Węgier. Przed transformacją, w trudnych czasach, madziarska kuchnia była dla nas jedną z niewielu stref smacznego jedzenia. Uczyłem się wtedy od węgierskich przyjaciół jak gotować, aby po powrocie do domu zaprosić na pikantny gulasz polskich gości. A coraz liczniejsze zachwyty jak tyś to zrobił skłoniły mnie do napisania książki. Nobel dla papryki nie był zwykłą książką kucharską. Oprócz najważniejszych przepisów napisałem bowiem o węgierskiej sztuce kulinarnej i jej tajnikach dosłownie od kuchni. I o tym, za co profesor Albert Szentgyörgyi w 1937 roku, jako pierwszy węgierski uczony, dostał nagrodę Nobla! No i książka zrobiła karierę, ukazała się w kilku nakładach, w ponad 100 tysiącach egzemplarzy! A że madziarska kuchnia ciągle jest pyszna oraz chwalona przez tych, którzy odwiedzają bądź przejeżdżają przez Węgry i tęsknią za tamtymi smakami wznowienie, a właściwie nowa wersja Nobla dla papryki, spełni ich oczekiwania. Dzięki 75 najważniejszym i osobiście sprawdzonym przepisom węgierskich potraw! Od gulaszu po naleśniki Gundela. Jó étvágyat, czyli smacznego! Tadeusz Olszański

Szczegóły

Tytuł: Nobel dla papryki
Autor: Tadeusz Olszański
Wydawnictwo: Studio Emka
ISBN: 9788362304226
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 128
Format: 15.0x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.33 kg

Recenzje