Tradycja miodosytnictwa, czyli produkcji miodów pitnych, na polskich terenach sięga czasów średniowiecza. Ten pszczeli trunek zagościł na stołach jako łatwo dostępny alkohol, a ciągle udoskonalany zdobywał coraz szersze grono amatorów. Kiedyś pospolity trunek narodowy, dziś stał się atrakcją kulinarną. Prezentowana książka zabierze Czytelnika w krótką podróż w czasie i przestrzeni, dzięki której pozna on historię miodu, proces jego powstawania i przetwarzania w wyborny napitek. Zamieszczone receptury miodowe z pewnością nakłonią do samodzielnego przygotowania złocistych mikstur służących zdrowiu i dobremu samopoczuciu.
Szczegóły
Tytuł: Miody pitneAutor: Fiedoruk Andrzej
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362521852
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 48
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.12 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Okolice Warszawy
Pascal
Likiery
Świat Książki
Joga
Piękno, zdrowie, relaks
Piękno, zdrowie, relaks
Dragon
Piękne ramiona i biust
Dragon
Polskie wina domowe
Debit
Sekrety kuchni indyjskiej. W kuchni
Olesiejuk
969 porad idealnej pani domu
Ringier Axel Springer Polska
108 przepisów na rodzinne spotkania. Fakt radzi 4/2013
Ringier Axel Springer Polska