Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku
90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich
Purana

Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.
Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.
Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.
Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.
Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.
Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.
Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.
Kraj produkcji: PL
Producent:
KRZYSZTOF CIESIELSKI WYDAWNICTWO „PURANA”
ul. Agrestowa 11
55-330 Lutynia (PL)
tel:
email: biuro@purana.com.pl
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór rokuPodtytuł: 90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich
Autor: Markus Durst, Doris Iding, Johanna Wäfler
Wydawnictwo: Purana
ISBN: 9788360170403
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 144
Format: 19.5x27.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.64 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dama z pieskiem
Kulisy wywiadu II RP
Kulisy wywiadu II RP
Zysk i S-ka
Kod kobiety
Purana
Świnie w kinie? Film w okupowanej Polsce
Wydawnictwo Naukowe PWN
Wyspa zero
Dolnośląskie
Na stanowiska startowe
Fundacja Historia PL