Co z czym Prawidłowe łączenie pokarmów

Oficyna Wydawnicza ABA

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,90 PLN
Nasza cena
18,83 PLN



W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zga­gę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odży­wianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokar­mów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właś­ciwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu. Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym Artur Schopenhauer

Szczegóły

Tytuł: Co z czym Prawidłowe łączenie pokarmów
Autor: Dries Jan, Dries Inge
Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
ISBN: 9788361012504
Tłumacz: Łyżnik Dariusz
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 204
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.246 kg

Recenzje