W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym
Artur Schopenhauer
Szczegóły
Tytuł: Co z czym Prawidłowe łączenie pokarmówAutor: Dries Jan, Dries Inge
Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
ISBN: 9788361012504
Tłumacz: Łyżnik Dariusz
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 204
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.246 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Odchudzanie weekendowe
Rebis
Schowki
Hachette Livre
Podróżnik w kuchni
Pascal
Zupy. Ponad 100 przepisów na smaczne, inspirujące zupy
G+J Gruner+Jahr Polska
Smaki świata Podróżuj i gotuj
Polsko-angielski przewodnik kulinarny.
Polsko-angielski przewodnik kulinarny.
G+J Gruner+Jahr Polska
Piknik. Szybko i smacznie
Olesiejuk
Zielony eliksir życia
Zdrowie, witalność, długowieczność
Zdrowie, witalność, długowieczność
Studio Astropsychologii