Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży? A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie kobiet w ciążyAutor: Dorota Szostak-Węgierek, Aleksandra Cichocka
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320044157
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 160
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.2 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mądre bogate dziecko
Instytut Praktycznej Edukacji
Odżywiaj dziecko w zgodzie z naturą
Galaktyka
Healthy mama. Poradnik zdrowej mamy
Słowne (dawniej Burda Książki)
W oczekiwaniu na dziecko
Rebis
Dlaczego nasze dzieci chorują?
Galaktyka