Dzięki regionalnemu zróżnicowaniu polska kuchnia nabiera niepowtarzalnego charakteru. Tradycyjne potrawy z różnych zakątków kraju przeplatają się i uzupełniają. Dotyczy to również kuchni mazurskiej, która łączy w sobie kulinarne tradycje Litwy, Niemiec, Rosji i Polski.
Co podaje się na stoły Mazurów Czym ich kuchnia różni się od kulinariów serwowanych w innych częściach kraju Czy mazurek pochodzi z Mazur Odpowiedzi na te i inne pytania zostały zawarte w prezentowanej książce. Kuchnia mazurska to zbiór najpopularniejszych receptur z tego regionu, wśród których nie może zabraknąć przepisów na zupy rybne, dania z dziczyzny oraz przetwory z warzyw i owoców.
Na liście tradycyjnych produktów mazurskich znajdziemy także mleko zsiadłe, ser salami mazurski i sękacz mazurski. Warto skosztować smaków z północy.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia mazurskaAutor: Łukasz Fiedoruk
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976201
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 48
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.11 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Przysmaki dziwaki tosty
LIWONA
Przysmaki dziwaki kanapki
LIWONA
Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku
Zysk i S-ka
Zwierzęta i zwierzątka
Egmont
Gdzie bywa słoneczko?
Egmont
Wiem co jem Przepisy z programu
Publicat